Pentru a mulțumi lui Dumnezeu pentru harul beatificării celor 7 episcopi martiri, la o săptămână de la Liturghia Sfântului Părinte de la Blaj, Episcopia a organizat duminică, 9 iunie, procesiunea cu osemintele episcopului mucenic Vasile Aftenie. Alături de episcopul nostru s-au aflat în rugăciune arhiepiscopul IPS Ioan Robu și episcopul său auxiliar, PS Cornel Damian. Au fost prezenți numeroși preoți romano-catolici și persoane consacrate.

A fost remarcată prezența cordială a celor două comunități greco- și romano-catolică, dar și a unor credincioși ortodocși apropiați de figurile episcopilor fericiți. Numeroși cercetași precum și Surorile din Congregația Inimii Neprihănite au însoțit cu evlavie procesiunea și au participat la Liturghie.

Procesiunea a plecat din Parcul Grădina Icoanei, din fața reședinței episcopale, urmând strada Polonă pe partea dreaptă și îndreptându-se spre catedrala „Sfântul Vasile cel Mare”. Pe drum s-a recitat rozariul. Icoana celor 7 mucenici – sfințită de însuși urmașul Sfântului Petru cu o săptămână în urmă la Blaj – a fost purtată în procesiune de cercetașii.

La sosire, PS Mihai înconjurat de preoții greco-catolici din București au celebrat Sfânta Liturghie de mulțumire. A participat și corul parohiei unite (centru) din Alba Iulia alături de parohul acesteia, pr. Adrian Dobrin.

+++

Un fragment din rămășițele pământești ale episcopului Aftenie sunt depuse într-un relicvariu de cristal în Catedrala din București pentru venerarea credincioșilor.

Celelalte oseminte ale episcopului martir, deshumate din cimitirul Bellu catolic, în 12 mai 2010, prin dispoziția Arhiepiscopului major, PF Cardinal Lucian Mureșan, se află în continuare în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din București.

Știre preluată de pe episcopiabucuresti.ro