Luni, 2 martie 2020, cu ocazia împlinirii a 87 de ani de la ultima apariţie a Fecioarei de la Banneux (Belgia), s-a organizat primul pelerinaj din acest an la Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Bisericii Române Unite cu Roma închinat Fecioarei Săracilor din Cărbunari (Blaj).

Începând cu ora 15.00 s-a oficiat „Calea Crucii” pe drumul din pădurea Cărbunari, iar apoi Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Bisericuța Sanctuarului.

Potrivit informațiilor oferite de Pr. Petru Dumitru, Rectorul Sanctuarului de la Cărbunari, la acest pelerinaj au participat aproximativ 50 de credincioși, printre care un grup de tineri din Parohia Biertan însoțiți de Pr. Alexandru Gecășan. A fost prezent și Pr. Cristian Rus, paroh al Parohiei Blaj II.

În cuvântul de învățătură, Pr. Petru Dumitru făcând referire la Evanghelia zilei care descrie suferințele prin care vor trece oamenii până la a doua venire, a vorbit despre necesitatea fiecărui creștin de a fi lumină în mediul în care își desfășoară activitatea, luând modelul Mariei care răspândea peste tot pe Soarele Cristos.

Biroul Arhieparhial de Presă