Duminică, 20 mai 2018, în Duminica a 7-a după Paști, a Sfinților Părinți de la Niceea, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate de pr. paroh Lucian Constantin Cociorva, un număr de 6 copii din parohia greco-catolică Adormirea Maicii Domnului, din Ghenci, l-au primit pentru prima oară pe Isus Cristos în sufletele lor. Sfânta Liturghie solemnă de la ora 11 a început cu procesiunea de la casa parohială până în fața bisericii, pr. Lucian fiind cel care i-a condus pe copii la sfântul altar. Sărbătoarea a fost întregită prin prezența la Sfânta Liturghie a corului parohiei Sfântul Apostol Andrei, din Carei, avându-l ca dirijor pe Constantin Cociorva.

Bucuria celor șase copii a fost întregită de faptul că părinții lor au fost cei care i-au dus de mână la momentul Primei Împărtășanii și, la rândul lor, și ei au primit acest Sacrament, deoarece cu o zi înainte atât copiii cât și părinții lor au primit Sacramentul Spovezii. Primirea acestor două Sacramente a fost precedată de un timp de pregătire spirituală și catehetică, prin cursuri desfășurate în cadrul parohiei sub îndrumarea părintelui paroh. În cadrul întâlnirilor pregătitoare, copiii au încercat să îl înțeleagă mai bine pe Isus prezent în Sfânta Împărtășanie. În predica sa, pr. Lucian le-a amintit copiilor și familiilor lor că această sărbătoare este un nou început și o aprofundare a prieteniei lor cu Isus, pe care trebuie să îl primească și să îl viziteze cât mai des în călătoria lor spirituală către împărăția Tatălui ceresc, și asemenea Sfinților Părinți de la Niceea, și ei la rândul lor sunt chemați să răspândească prin viața lor spirituală și prin faptele lor credința în Dumnezeu.

După împărtășirea cu Trupul și Sângele lui Cristos, cei șase copii au prezentat un scurt program cu poezii și cântece, sub forma unei rugăciuni care a avut menirea să încoroneze frumusețea momentului. La sfârșitul Liturghiei, părintele a ținut să mulțumească Bunului Dumnezeu pentru că a învrednicit comunitatea cu această sărbătoare, felicitând copiii dar și părinții acestora, care le-au îndrumat pașii spre biserică. Copiii au primit în dar diplome, iconițe și cărți de rugăciune care să le aducă aminte peste ani de acest moment fericit de la Prima Sfântă Împărtășanie. După Sfânta Liturghie copiii și invitații s-au întreținut într-o atmosferă de sărbătoare în curtea bisericii.

pr. Lucian Constantin Cociorva
via EGCO.ro