Duminică 3 iunie 2018, Duminica Tuturor Sfinților, 33 de copilaşi pregătiţi de Surorile Congregaţiei Maicii Domnului au primit prima Sfântă Împărtăşanie solemnă în Catedrala Blajului.

Dumnezeiasca Liturghie a fost celebrată de Preasfinţia Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, împreună cu mai mulți preoţi.

Copilaşilor şi tuturor credincioşilor, prezenţi în număr mare, Preasfinţia Sa Claudiu le-a transmis salutul și binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian și le-a amintit că sunt chemați cu toții la o viață de sfințenie. Cu toții au fost invitați să se apropie de Dumnezeu în fiecare clipă. Să nu lase nimic din această lume să se opună prezenței lui Dumnezeu în viața lor. Folosindu-se de imaginea fierului amorf, rece și dur, Preasfinția Sa le-a spus celor prezenți că fierul cu cât mai mult se apropie de foc, cu atât mai mult devine incandescent, se topește și nu mai știm dacă e fier sau foc. Noi redevenim amorfi, și reci, și duri când ne îndepărtăm de Dumnezeu. Pentru a rămâne mereu incandescenți, avem nevoie în mod constant, în fiecare zi, să ne aproiem de focul dumnezeirii, să ne apropiem de Dumnezeu sursa sfințeniei noastre.

La final, copilașilor care au primit pentru prima dată în mod solemn Sfânta Împărtășanie, le-au fost înmânate diplome, pentru a-și putea aminti mereu de acest eveniment măreț din viața lor.

ACC

Foto: Mariana Moldovan