Prima Împărtășanie Solemnă a copiilor în parohia greco-catolică Maieru, protopopiatul Rodna

„Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți, căci împărăția cerurilor este a acelora care sunt ca ei.” (Mt 19,14)

Duminică, 8 aprilie 2023, în sărbătoarea intrării triumfale a lui Isus în Ierusalim, 27 de copii din parohia greco-catolică Maieru, l-au primit pentru prima dată pe Isus Cristos în Sfânta Împărtășanie, sub chipul pâinii și a vinului. Îmbrăcați de sărbătoare, cu mari emoții și multă nerăbdare, copiii și-au făcut intrarea solemnă în biserica frumos împodobită sub privirile pline de încântare și iubire ale părinților și ale tuturor celor prezenți.

Copiii au fost pregătiți de-a lungul anilor la orele de religie de pr. paroh Florin Miclea, iar drumul de pregătire catehetică pentru prima Spovedanie și Prima Împărtășanie l-au făcut cu sr. Valeria Bolfă, din Ordinul Sfântul Vasile cel Mare (OSBM), care le-a fost alături și în această frumoasă zi, împreună cu Maica Veridiana Bolfă, Superioara provincială a OSBM.

În timpul predicii, pr. Florin le-a vorbit copiilor despre importanța acestei zile și mai ales a continuării drumului de credință. La momentul cuvenit copiii și-au făcut reînnoirea promisiunilor de la botez și și-au mărturisit credința în fața Domnului și a comunității. Cu mare evlavie, copiii l-au primit, la momentul Împărtășaniei, pe Isus prezent în mod real în pâinea și vinul euharistice. Pacea și fericirea i-a cuprins pe toți și le-au manifestat atât de frumos la încheierea celebrării prin poezii și cântece pe care le-au exprimat la final ca mulțumire.

Galerie de imagini