Duminică, 3 iunie 2018, în biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Beiuș, a avut loc Prima Împărtășanie Solemnă a copiilor. Un grup de nouă copii, opt din parohia de Beiuș, unul din parohia Prisaca au avut bucuria primirii solemne al lui Isus în sufletele și trupurile lor, sub chipul Sfintei Euharistii. Aceștia au parcurs o perioadă de pregătire catehetică sub îndrumarea profesoarei de religie, Zima Carmen, apoi sâmbăta, ajunul Duminicii Tuturor Sfinților, au fost spovediți pentru prima dată.

Bucuria și emoțiile au fost evidente pe fețele copiilor încă din dimineața zilei de duminică, când s-au adunat în oratoriul parohial pentru a porni în procesiune spre biserică, cu preoții concelebranți, parohul locului, părintele Zima Zorel, viceparohul părintele Slobodnic Iosif, parohul de Prisaca, părintele Erdeli Ioan și parohul de Ghenci părintele Lucian Cociorva. Copiii au ajuns cu pași sfioși în fața altarului pentru a se închina, apoi s-au așezat pentru a participa activ la Sfânta Liturghie: recitarea rugăciunilor și cântecelor. Momentul culminant l-a constituit primirea Preasfântului Trup și Sânge al lui Isus, a primei Împărtășanii în mod solemn.

Alături de ei au fost, la fel de bucuroși, părinții și rudeniile lor, care i-au îmbrățișat constant prin privirile mereu atente și calde. Prietenii de la oratoriul „Colț de Rai” au fost, de asemenea, alături de ei, la sfârșitul Sfintei Liturghii cântând împreună: „Sunt copil, Isuse”. În mod simbolic, prin baloane aurite, copiii și-au înălțat sufletele curate spre Isus, plini de recunoștință, bucurie și speranță. La sfârșit, ei au primit o carte de rugăciune („Lăsați copiii să vină la Mine” – dar de la Preasfinția Sa, episcop Virgil Bercea), un catehism („ABC-darul credinței”) și o diplomă care să le fie hrană sufletului și minții spre o bună creștere în vârstă, înțelepciune și har.

via EGCO.ro