Luni, 29 iunie 2020, în Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj, Preasfinția Sa Cristian, Episcop Auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș, a  celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, începând cu ora 08.45. Celebrarea liturgică a fost transmisă în direct de TVR3 și online de Radio Blaj TV.

În cadrul meditației asupra fragmentului evanghelic, Episcopul Auxiliar a readus în actualitate mesajul Scrisorii Enciclice a Papei Francisc Laudato Si, subliniind necesitatea de a îngriji Pământul care este casa noastră comună. Atunci când privim lucrurile doar într-o logică orizontală, lumească, riscăm să credem că totul este aici, lipsindu-ne de „dorul Cerului”. Această privire către Cer și conștientizarea nevoii de verticalitate spre mântuire este caracteristica generală a Sărbatorii de astăzi. Două firi diferite, două figuri emblematice în transmiterea Cuvântului, unite de același „dor de Cer” și de aceeași chemare.

Această simbioză a Sfinților Petru și Pavel a fost caracterizată de experiențele mistice ale amândurora, desăvârșite prin martirajul lor comun în Roma cea Eternă. .

Dumnezeu are pentru fiecare dintre noi planul Său. Glasul Său, ascultat, aduce lumină. Acea lumină spre descoperirea neamurilor care a strălucit celor doi Principi ai Apostolilor ne ghidează spre sfințenia la care suntem cu toții chemați.

Să cerem Domnului entuziasmul lui Petru, care împletit cu energia și dezinvoltura sa este atât de necesar în calea vieții noastre spirituale, iar tenacitatea și istețimea credinței lui Pavel să ne caracterizeze în evanghelizarea de zi cu zi pe care suntem fiecare datori să o împlinim, a încheiat Preasfinția Sa.

Biroul Arhieparhial de Presă