Duminică 19 iunie 2022, Duminica întâi după Rusalii (a tuturor Sfinților), Preasfinţia Sa Cristian Dumitru Crișan, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, s-a aflat în mijlocul comunității greco-catolice din localitatea Ungheni, Protopopiatul Târgu-Mureș. În cadrul Sfintei Liturghii Arhierești, oficiată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, patru copii din parohie au primit Prima Împărtășanie Solemnă.

Alături de Preasfinţia Sa Cristian și de Părintele Paroh Lucian Dudaș, la celebrarea Sfintei Liturghii au mai participat Părintele Ioan Fărcaș, Protopop de Târgu Mureș și Râciu, Părintele Ștefan Dumitraș, Cancelar al Curiei Arhiepiscopiei Majore, Părintele Vasile Iagăr, Paroh al Parohiei Iernut și Părintele Peter Kovacs, Paroh al comunității romano-catolice din Ungheni.

În cuvântul de învățătură, Preasfinţia Sa Cristian a vorbit despre Sfinții Episcopi Martiri ai Bisericii Greco-Catolice, care prin jertfa lor reprezintă adevărate exemple de credință, ce ne oferă un model de tărie și de caracter, pe care noi, cei de astăzi, trebuie să-l urmăm.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa Cristian a oferit  Prima Împărtășanie Solemnă unui număr de patru copii din parohie, pregătiți spiritual, în cadrul întâlnirilor de cateheză, de doamna preoteasă Ramona Elena Dudaș, împreună cu Părintele Lucian Dudaș.

Tot în această zi de sărbătoare pentru comunitatea noastră din Ungheni, Preasfinţia Sa Cristian le-a oferit câte o Diplomă de Vrednicie Primcoratorului Victor Poptămaș, Coratorului Dumitru Pop și doamnei Doina Ghilea, pentru activitatea intensă și neobosită în ogorul dreptmăritor al Bisericii Greco-Catolice din localitatea Ungheni.

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.
I Accept

Vizita Preasfinţiei Sale Cristian în Parohia Ungheni s-a încheiat cu o agapă frățească, la care au fost invitați cei prezenți.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru această zi de mare sărbătoare!

 

Preot Lucian Dudaș, Paroh al Parohiei Ungheni