În cadrul activităților organizate la nivelul județului Cluj cu ocazia Zilei Poliției Române, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla a participat la evenimentul desfășurat vineri, 24 martie, 2023, la Cluj-Napoca, răspunzând invitației ce i-a fost adresată de către Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Chestor de Poliție Mihai Rus.

În centrul urbei clujene, în Piața Libertății (Unirii), Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ Cluj) a amenajat o caravană de prezentare. În jurul orelor amiezii au avut loc și exerciții demonstrative, a fost o adevărată „Zi a Porților Deschise”. La eveniment au participat și elevi ai Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu” din Cluj-Napoca, între ei trei clase de elevi din ciclul primar, însoțiți de sr. Andreea din Congregația Surorilor Maicii Domnului, învățătoare, și de alți dascăli. Un punct de atracție al zilei a fost, pentru copii, posibilitatea de a-i cunoaște pe câinii polițiști.

Cetățeni adulți, dar și tineri, elevi, studenți au avut ocazia să interacționeze cu agenți de poliție, să le pună întrebări. În piață au fost amenajate standuri expoziționale cu tehnica folosită în cadrul activității diferitelor structuri ale IPJ Cluj, între care Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Serviciul Criminalistic, ș.a. La 25 martie 2023, Poliția Română sărbătorește 101 ani de la înființare,  tot atâta timp în care Instituția Poliției a fost și rămâne de veghe, a apărat și apără bunul mers al societății.

Galerie de imagini