Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, a fost prezent luni, 9 aprilie 2018, în mijlocul credincioșilor de la Capela Arhiereilor Blaj, unde a celebrat Sfânta Liturghie și a rostit un cuvânt de învățătură. La finalul oficiului religios, copiii cu nevoi speciale de la Centrul de Ajutor Maltez Blaj au prezentat o emoționantă scenetă pascală.

A devenit o tradiție ca în a doua zi a Sărbătorii Învierii Domnului, ca și în cazul Nașterii Domnului, Preasfinția Sa Claudiu, să se afle în mijlocul credincioșilor de la Parohia Greco-Catolică Blaj II, Capela Arhiereilor, care, cu bucurie, au umplut frumoasa biserică de la fostul Institut al Recunoștinței.

După ce și-a reafirmat, ca de fiecare dată, bucuria de a fi împreună cu cei prezenți, într-o extraordinară comuniune, mai ales într-o asemenea zi de sărbătoare, Preasfinția Sa a vorbit, în cuvântul de învățătură, despre riscul de a banaliza sărbătoarea Învierii Domnului, prin tentația de a vorbi doar despre semnele ei exterioare. De aceea, spune Preasfinția Sa, trebuie să-L lăsăm pe Isus Cristos să intre în inima noastră, să ne facă „creștini-creștini”, creștini pe deplin.

Reflecția pe care ne-o propune Mântuitorul este cea privind moartea păcatului, creștinii sunt invitați, în acest sens, să renunțe la păcat. „Isus își dă viața pentru noi, nu noi pentru El. De aceea, noi trebuie să conștientizăm păcatul. Isus ia asupra Lui toate păcatele noastre și nici măcar pe cruce nu se gândește la El, ci la noi, atunci când ne-o dăruiește pe mama Lui. Cât de mare poate fi iubirea lui Dumnezeu! De aceea, suntem cu toții chemați să contemplăm o astfel de iubire. Depinde de noi dacă alegem să mergem pe urmele Lui sau nu” , a mai spus Preasfinția Sa Claudiu, care i-a invitat, în finalul predicii, pe cei prezenți, să-și aducă aminte că „crucile mormintelor noastre sunt deschise către Împărăția lui Dumnezeu”.

Un moment special și emoționant l-a constituit sceneta copiilor cu nevoi speciale de la Centrul de Ajutor Maltez Blaj, care a reconstituit pasajele biblice ale Învierii lui Isus.

Sfânta Liturghie Arhierească de la Capela Arhiereilor Blaj a fost celebrată de Preasfinția Sa Claudiu, alături de un sobor de preoți format din părintele paroh Cristian Rus, părintele Călin Pațulea și părintele Marius Neagoie. Oficiul religios a fost transmis, în direct, de Radio Blaj.

Nicu Goga

Foto: Claudiu Nicușan