Domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba, domnul Gheorghe Valentin Rotar, Primarul Municipiului Blaj și domnul Gabriel Rustoiu, Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, s-au aflat astăzi 23 noiembrie 2018 la Blaj, la sediul Arhiepiscopiei Majore a Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, fiind primiți în audiență de către Preafericirea Sa Cardinal Lucian, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. La audiență au mai fost prezenți Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore și Pr. Cristian Barta, Protosincel al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Cu această ocazie, Preafericirea Sa Cardinal Lucian a semnat în Antologia de semnături „Cartea centenar”. Acest proiect al Consiliului Județean Alba, realizat în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia este un omagiu adus Marii Uniri de la 1918, la ceas aniversar.

Scopul proiectului este acela de a realiza în acest an Centenar o a doua „Carte de Aur”, după cea realizată în anul 1929. Vor fi invitați să participe la ceremoniile de semnare reprezentanți ai instituțiilor statului, reprezentanți ai instituțiilor de cultură din România, veterani de război, precum și alte personalități contemporane marcante.

Biroul Arhieparhial de Presă

Foto: Vasile Sârb (Centrul Cultural „Augustin Bena” Alba)