Duminică, 16 decembrie 2018, la biserica ,,Sfânta Cruce” din Baia Mare a avut loc conferirea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Baia Mare Prea Sfințitului Alexandru Mesian. Distincția a fost oferită la decizia Consiliului Local și a Primarului Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, „în semn de respect și recunoștință pentru meritele aduse comunității băimărene și pentru toată activitatea desfășurată în perioada de restriște pentru Biserica Greco-Catolică”.

Evenimentul a avut loc în cadrul concertului tradițional de colinde Sosit-a Crăciunul iară organizat de Episcopia Greco-Catolică de Maramureș. Ajuns la cea de-a XX-a ediție, concertul eparhial de colinde a reunit, ca în fiecare an, toate protopopiatele de pe cuprinsul Eparhiei de Maramureș.

Prea Sfințitul Alexandru nu a fost singurul care a primit această distincție.

Domnul Cătălin Cherecheș, primar al municipiului Baia Mare i-a oferit titlul de Cetățean de Onoare post-mortem episcopului de pie memorie Dr. Ioan Dragomir, dar și titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Baia Mare Preasfințitului Părinte Vasile Bizău, Episcop de Maramureș.

Biroul de presă al Eparhiei de Lugoj