În urma încheierii, în 16 ianuarie a.c., a mandatului în funcția de Protosincel-Vicar General a Părintelui Ioan Cristinel ALBU, în virtutea cann. 245-247 din Codul Canoanelor Bisericilor Orientale, Preasfinția Sa Vasile BIZĂU, Episcop greco-catolic de Maramureș, a numit pe Părintele Augustin BUTICA în funcția de Protosincel – Vicar General al Eparhiei de Maramureș, prin Decretul nr. 323/14.03.2018, dându-i totodată și favorurile aferente care i se cuvin, după canoanele bisericești și legile statului.

Părintele Augustin BUTICA s-a născut la 12 februarie 1970, în localitatea Șișești, jud. Maramureș. A fost hirotonit diacon la 24 ianuarie 1997, în Capela Institutului Teologic „Ep. Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare, apoi preot în 4 mai 1997, la Monumentul Ostașului Român, situat în Parcul Municipal din Baia Mare, de către Preasfințitul Ioan Șișeștean, episcop de Maramureș. Sfinția Sa a urmat cursurile Universității Pontificale Urbaniana din Roma, între anii 1990-1994, și ale Institutului Pontifical Oriental din Roma, între anii 1999-2002, obținând Diploma de Licență în Drept Canonic Oriental.

Părintele Augustin BUTICA a ocupat până în prezent, începând cu data de 1 octombrie 1994, funcția de Cancelar al Curiei Eparhiale din Baia Mare. De asemenea, începând cu anul 2012, a ocupat și funcția de Consilier Eparhial. În plus, începând cu anul 2006, a administrat Parohia „Cuvioasa Paraschiva” din localitatea Cetățele, jud. Maramureș.

Rugăm pe Preasfânta Fecioară Maria, Patroana Eparhiei de Maramureș, să îl însoțească pe Părintele Augustin BUTICA în această misiune, pentru a o putea împlini cu vrednicie, spre preamărirea lui Dumnezeu, binele Eparhiei noastre și mântuirea sufletelor.

Biroul de presă al Eparhiei de Maramureș