În cadrul manifestărilor celebrative ale Sărbătorii Fericiților Episcopi Martiri Greco–Catolici Români, în foaierul Palatului Cultural din Blaj, a avut loc în data de 2 iunie 2021,  începând cu ora 12:00, expoziția de artă „Portretele Fericitilor Episcopi Martiri: Credință și artă”, realizate de pictorul prof. univ. Liviu Lăzărescu, fiu al Bisericii Române Unite cu Roma.

Cu această ocazie, părintele Roșu Radu Vasile, protopop de Alba Iulia și Sebeș, împreună cu prof. Ciprian Ghișa, Lect. univ. dr. la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj – Napoca, au evocat figurile luminoase ale celor șapte Fericiți, în interpretarea artistică oferită de pictorul Liviu Lăzărescu și din perspectivă istorică. Lucrările fac parte din patrimoniul Parohiei Greco-Catolice Șibot, fiind donate parohiei de către autor.

Maestrul Liviu Lăzărescu a activat peste 40 de ani la Catedra de Pictură a Institutului de Arte Plastice din București, o frumoasă carieră profesională încununată în anul 2004 cu titlul de „Profesor honoris causa”.

În anul 2019 a realizat portretele Episcopilor Martiri, care au fost prezentate în numeroase expoziții organizate în preajma vizitei Papei Francisc în România din anul 2019, una dintre cele mai importante fiind găzduită de Catedrala „Sf. Nicolae” din Oradea cu ocazia Noaptea muzeelor 2019.

Biroul de presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș