Preafericitul Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, sărbătorește astăzi 59 de ani de la hirotonirea preoțească.

La 19 decembrie 1964, în plină persecuție împotriva Bisericii Greco-Catolice, a primit cu bucurie darul preoției prin punerea mâinilor Episcopului auxiliar al Maramureşului, Dr. Ioan Dragomir. Devenind astfel preot în clandestinitate, începe o intensă activitate pastorală ocupându-se cu multă dăruire de grija spirituală a sufletelor, motiv pentru care în anul 1990, Sfântul Ioan Paul al II-lea l-a numit episcop al eparhiei de Maramureș. Patru ani mai târziu, a fost numit Arhiepiscop și Mitropolit al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică. Acestei Biserici, Papa Benedict al XVI-lea i-a atribuit în anul 2005 un grad mai înalt, astfel încât Mitropolitului Lucian i s-a încredințat titlul de Arhiepiscop Major. În anul 2012, pentru meritele sale în Biserică, Arhiepiscopul Lucian Mureşan a fost creat Cardinal.

Credincioșii Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, deopotrivă clerici și laici, urează Preafericirii Sale multă sănătate întru plinătate de haruri și rodnică păstorire a turmei încredințate de Domnul Isus Cristos!

„Pe Stăpânul și Arhiereul nostru, Doamne Îl păzește! Întru mulţi ani, întru mulți ani, întru mulți ani, Stăpâne!”