Sâmbătă, 25 mai 2024 a avut loc pelerinajul de primăvară la Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Fecioarei Săracilor din Cărbunari (Blaj).

Credincioșii au venit în număr mare și în acest an pentru a o cinsti pe Maica Sfântă, Fecioara Săracilor și pentru a primi haruri deosebite de la Fiul său.

Pelerinajul a început la orele 8.00 cu procesiunea tradițională din fața Catedralei Arhiepiscopale ”Sfânta Treime” spre Sanctuarul din pădurea Cărbunari iar pe parcursul drumului pelerinii au adus rugăciuni, recitând Rozariul şi oprindu-se la staţiunile Căii Crucii aşezate de-a lungul traseului.

La ora 10.30 a început Sfânta Liturghie Arhierească, celebrată de către Preasfinția Sa Crișan Cristian, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș. Alături de Preasfinția Sa au concelebrat un sobor de preoți veniți din toate protopopiatele Arhieparhiei. Celebrarea liturgică a fost însuflețită de corul studenților seminarului teologic greco-catolic ”Sfântul Ioan Evanghelistul” din Cluj Napoca .

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Cristian, a subliniat faptul că „ aici la Cărbunari, Maica Sfântă ne așteaptă… pentru a fi în comuniune cu toate sanctuarele din lume închinate ei. Venim să ne inchinăm ei, să punem la picioarele ei sărăcia noastră, pentru că Maria este cea care mijloceste, care pune cuvânt bun în numele nostru la Fiul său Isus”.

După Sfânta Împărtăşanie au fost rostite rugăciunile prescrise pentru acordarea indulgenței plenare, iar la sfârșitul Sfintei Liturghii, Pr. Petru Dumitru, Rectorul Sanctuarului, a adus un cuvânt de mulțumire Preasfinției Sale, părintelui vicar si părinților protopopi prezenți, preoților concelebranți, persoanelor consacrate, sponsorilor și tuturor credincioșilor, pentru buna desfășurare a acestui pelerinaj.

Credincioșii care au participat la acest pelerinaj, îndeplinind anumite condiții, s-au putut bucura de primirea indulgenței plenare.

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.
I Accept

După încheierea Sfintei Liturghii şi o agapă frățească, sărbătoarea de la Cărbunari a continuat cu rugăciunea Paraclisului Maicii Domnului, celebrată la orele 13.30.

Mulțumim Bunului Dumnezeu prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria pentru haruri și binecuvântări!

 

Pr. Petru Dumitru