Duminică, 29 mai 2022, în Duminica a VI-a după Paști, a avut loc tradiționalul pelerinaj de primăvară la Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, închinat Fecioarei Săracilor din Cărbunari (Blaj).

În ciuda vremii ploioase, credincioșii au venit în număr mare și în acest an, pentru a o cinsti pe Maica Sfântă, Fecioara Săracilor, și pentru a primi haruri deosebite de la Fiul ei.

Pelerinajul a început la ora 8.30, în fața Catedralei Arhiepiscopale Majore ”Sfânta Treime”, de unde participanții au plecat în procesiune spre Sanctuarul din pădurea Cărbunari. Pe tot parcursul procesiunii, pelerinii au înălțat rugăciuni către Fecioara Săracilor, au recitat Rozariul şi s-au oprit la cele 14 cruci aşezate de-a lungul traseului, care formează Calea Sfintei Cruci.

De la ora 10.30 s-a desfășurat Sfânta Liturghie Arhierească, celebrată, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, de Preasfinția Sa Mihai Frațilă, Episcop al Eparhiei de București, împreună cu un sobor de preoți.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Mihai le-a vorbit celor prezenți despre „cât de important este să te recunoști sărman, … sărman în Isus, fără de care un putem face nimic”. Preasfinția Sa a creionat figura Fecioarei Maria, „al cărei nume de familie reprezintă tocmai săracia copiilor săi”.

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.
I Accept

După Sfânta Împărtăşanie, au fost rostite rugăciunile prescrise pentru acordarea indulgenței plenare, iar la sfârșitul Sfintei Liturghii, Pr. Petru Dumitru, Rectorul Sanctuarului, le-a mulțumit Preasfinției Sale Mihai, preoților concelebranți, persoanelor consacrate și credincioșilor, pentru participarea în comuniune de rugăciune și pentru buna desfășurare a acestui pelerinaj.

Mulțumim Bunului Dumnezeu, prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria, pentru haruri și binecuvântări!

 

Pr. Petru Dumitru