Sâmbătă, 7 mai 2022, credincioșii și preoții români greco-catolici din comunitățile din Viena, Graz, Linz, Murau și Wiener- Neustadt au participat la pelerinajul organizat pentru a treia oară la mănăstirea benedictină din Mariazell, care are statutul de sanctuar național austriac.

De această dată, am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Preasfinția Sa dr. Cristian Crișan, Vizitatorul Apostolic pentru credincioșii greco-catolici români din Europa Occidentală. Din partea Eminenței Sale Dr. Cardinal Christoph Schönborn, Ordinarius-ul pentru Bisericile Catolice Orientale din Austria, a participat părintele vicar general Yuriy Kolasa.

La începutul celebrării, părintele Michael Staberl, Superiorul Bazilicii din Mariazell, ne-a primit într-un mod călduros, salutându-ne și introducându-ne în spiritualitatea mariană a acestui sanctuar, care își are începutul în anul 1157.

Apoi, Episcopul Cristian i-a salutat pe cei prezenți, invitându-i să privească la Maica Domnului ca fiind Apărătoarea și Doamna noastră pe drumul care ne conduce către Fiul Său Isus, Mântuitorul nostru.

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.
I Accept

În continuare, soprana Alexandra Anușcă, basul Liviu Burz și tenorii Ruben Doran și Bogdan Popescu au dat prin participarea și cântecele lor o notă solemnă acestei celebrări, ajutându-i pe cei prezenți să fie părtași la momentul de mister și comuniune al Sfintei Liturghii.

Înainte de Binecuvântarea finală, Preasfințitul Episcop Cristian le-a mulțumit participanților pentru efortul făcut, de a veni din întreaga Austrie, pentru a fi împreună, și a da împreună cu el o mărturie de credință în Cristos, cel care ne dăruiește sens și pace într-o lume atât de neliniștită.

După încheierea celebrării, a avut loc în sala parohială a bazilicii o agapă cu mâncăruri tradiționale românești, la care au fost invitați să ia parte și refugiații ucraineni care se aflau găzduiți în această mânăstire.

 

P. Gheorghiță Dobrică