Astăzi, 20 mai 2018, în Duminica a VII-a a Paștilor, avut loc tradiționalul pelerinaj al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, la Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Fecioarei Săracilor din Cărbunari (Blaj).

În ciuda vremii nefavorabile din ultimele zile, credincioșii au venit în număr mare pentru a o cinsti pe Maica Sfântă și pentru a primi haruri deosebite de la Fiul său.

După Sfințirea apei, la ora 10.00 a început Sfânta Liturghie, celebrată de către Pr. Ioan Fărcaș, Vicar Mitropolitan, împreună cu un sobor de preoți. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul Catedralei din Blaj.

În cadrul Sfintei Liturghii, Pr. Ioan Fărcaș a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, prin care i-a îndemnat pe cei prezenți să se încreadă și să o laude pe Maica Fiului lui Dumnezeu, Povățuitoarea care ne îndrumă spre Fiul Său, unicul reper în jurul căruia gravitează întreaga existență a omului pe pământ.

Pr. Vicar Mitropolitan a dat apoi citire decretului Preafericirii Sale Cardinal Lucian, prin care Pr. Petru Dumitru a fost numit Rector al Sanctuarului Arhiepiscopal Major al Fecioarei Săracilor de la Cărbunari.

La sfârșitul Sfintei Liturghii a fost rostită rugăciunea de consfințire la Fecioara Săracilor, iar apoi s-a oficiat Paraclisul Maicii Domnului.

Biroul Arhieparhial de Presă