Sâmbătă, 20 octombrie 2018, Prea Sfinţitul Alexandru Mesian însoţit de Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj, s-a aflat în vizită pastorală în localitatea Bocsig (Jud. Arad). Este cea de a X-a vizită pastorală pe care Prea Sfinţitul o face în această localitate.

Parohia Bocsig este cunoscută în ţară şi străinătate datorită figurii Rafilei Găluț (1910-1939), fecioară stigmatizată, care a purtat Rănile Domnului între anii 1931-1939. Reamintim faptul că în prezent procesul de beatificare se află în faza a doua, cea romană.

Motivele principale ale acestei vizite pastorale au fost: Sfânta Liturghie, întâlnirea grupurilor şi a asociaţiilor laicale din Eparhia de Lugoj cu ocazia „Zilelor Acţiunii Catolice 2018” şi oficierea Parastasului la mormântul Servei lui Dumnezeu Rafila Găluţ.

Au fost prezente și oficialitățile locale, județene și centrale.

La sosire, Prea Sfinţitul Alexandru a fost întâmpinat în faţa bisericii cu Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce de pr. paroh Gheorghe Tomoioagă, pr. Prot. Radu Vorindan – protopop de Arad, pr. Prot. Silviu Bindea – protopop de Orăștie şi de alţi preoţi, dar și de reprezentanții Primăriei Bocsig. Copiii i-au oferit Ierarhului buchete de flori.

Programul a început cu rugăciunea sfântului Rozar, apoi a urmat Sfânta Liturghie Arhierească. Alături de Prea Sfinţia Sa, au concelebrat: Mons. Angelo Narcis-Pop, Vicar general; pr. Radu Vorindan, protopopul Aradului; precum şi preoţi din protopopiatele Timișoara, Oravița, Chişineu-Criş şi Arad. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul protopopiatului de Arad.

Pr. paroh Gheorghe Tomoioagă a mulţumit Prea Sfinţitului Alexandru pentru grija părintească de care a dat dovadă întotdeauna faţă de comunitatea din Bocsig. A mulţumit autorităţilor locale, consilierilor judeţeni, domnului ministru, pentru buna colaborare şi sprijinul acordat comunităţii parohiale.

După Sfânta Liturghie a urmat o procesiune de la biserica parohială până la cimitirul din sat aflat la aproximativ un km distanţă. La mormântul Rafilei Găluţ s-a oficiat un Parastas pentru sufletul Servei lui Dumnezeu şi pentru toți cei înmormântaţi în acel cimitir.

Pr. Paroh Gheorghe Tomoioagă a invitat pe toţi credincioşii la o agapă frăţească organizată de comunitatea din Bocsig.

Biroul de presă eparhial