Marți, 15 august 2023, cu inimile unite în rugăciune și glasurile unite în cântec, credincioșii din Nima Râciului si din imprejurimi s-au bucurat de prezența în mijlocul lor a Preasfinției Sale Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

Ierarhul a celebrat Sfânta Liturghie, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco – Catolice. Împreună cu Preasfinția Sa Cristian Crișan au concelebrat la masa altarului Părintele Ioan Fărcaș, Protopop de Târgu Mureș și Râciu; Părintele Aurel Dan, Protopop de Arieș, Iernut, Luduș și Sărmașu; Părintele paroh Alexandru Dulău; Părintele Ovidiu Comes din Târgu Mureș; Părintele Toader Dulău din Râciu; Părintele Alin Morcotan din Cătina și Părintele Gustavo Alexis Marquez din Mexic. De asemenea au mai fost prezenți și alți zece preoți din protopopiatele Târnăveni, Târgu Mureș-Râciu și Sărmaș

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Cristian a amintit rolul important pe care Maica Domnului îl are în traseul existențial al creștinilor, Maria fiind mama noastră și cea care ne ocrotește și care ne poartă pașii spre Rai. Dumnezeu a ales-o pe Preasfânta Fecioară Maria pentru a-l naște pe Fiul Său, datorită simplității și curăției inimii sale.

La finalul Sfântei Liturghii, Părintele paroh și Preasfinția Sa Cristian au mulțumit celor prezenți la pelerinajul tradițional de la Nima Râciului, dar și celor care au făcut posibilă organizarea acestui eveniment.

Din partea oficialităților locale au fost prezenți Viceprimarul Comunei Râciu, Răzvan Curticăpean și secretarul Primăriei Comunei Râciu, Ioan Dunca.

După celebrarea liturgică a avut loc o agapă frățească la Căminul Cultural din localitate.

Ne încredințăm sufletele și inimile Preacuratei Fecioare Maria, cerându-i să ne cuprindă pe toți în brațele sale sfinte și să ne acopere cu mantia sa cea purtătoare de grijă și vindecătoare.

A consemnat Seminaristul Ioan Gabriel Ștefan, pentru Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

 

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.
I Accept