Sărbătoarea Întâmpinării Domnului, sărbătoare a împlinirii speranței și a întâlnirii cu Dumnezeu, a însemnat pentru parohia Iernuțeni, Protopopiatul Reghin, un moment de bucurie. Hramul bisericii a reprezentat pentru paroh și credincioși satisfacția lucrului bine făcut, cu toții marcând încheierea lucrărilor de renovare a bisericii și de construire a casei parohiale. Astfel sărbătoarea a primit valențe deosebite manifestate în rugăciune, împărtășire și dărnicie. Duminică, 3 februarie, biserica s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulțimea credincioșilor dornici să trăiască liniștea sărbătorii în rugăciune comună.

Credincioși reghineni împreună cu parohii lor, părintele Florin Ignat Boitoș (Reghin 1) și părintele Aurel Rus (Reghin 2) s-au alăturat parohului, părintele Daniel Dumitru și protopopului locului oferind evenimentului valoarea colegialității.

Sfânta Liturghie a marcat timpul liturgic în tripla sa dimensiune: sărbătoarea Întâmpinării Domnului, hramul bisericii, pomenirea dreptului Simeon și a proorociței Ana și duminica lui Zaheu vameșul, subliniind importanța întâlnirii cu Isus Domnul cel care schimbă inimile și convertește prin prezența în mijlocul credincioșilor adunați în numele său și care oferă din belșug mijloacele necesare mântuirii. Biserica din Iernuțeni a devenit ”Templul” întâlnirii cu ”mântuirea gătită înaintea feței tuturor popoarelor, lumină spre descoperirea neamurilor”.

Bucuria sărbătorii a fost împlinită de gustarea oferită cu generozitate de gazde în curtea bisericii, ocazie potrivită pentru cunoaștere reciprocă și comuniune.

O zi deosebită pentru comunitatea parohială din Iernuțeni, dar și pentru toți cei care ne-am împărtășit de bucuria ospitalității creștine.

Preot protopop Adrian Lung