Duminică, 15 martie 2020, în cursul după-amiezii, Sfântul Părinte a ieşit din Vatican și a mers să venereze icoana Maicii Domnului, la bazilica romană „Santa Maria Maggiore”, rugându-se în fața icoanei Preacuratei cinstită cu numele „Maria, Salus Populi Romani” (Maria, Salvarea poporului roman).

Succesiv, Papa Francisc a mers la biserica „San Marcello al Corso” unde s-a rugat în faţa crucifixului care, în secolul al XVI-lea, a salvat Roma de ciumă, invocând sfârşitul pandemiei de coronavirus. Crucifixul aflat în această biserică a fost purtat în procesiune în anul 1522 prin cartierele Urbei, invocând salvarea orașului de ciumă.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

„În rugăciunea sa – a afirmat directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni – Papa Francisc a invocat sfârșitul pandemiei care afectează Italia și întrega lume și vindecarea bolnavilor. Și-a adus aminte de numeroasele victime din aceste zile cerând consolare pentru rudele și prietenii lor. Intenția sa de rugăciune s-a îndreptat și către medici, infirmieri, lucrători sanitari și către toți aceia care, prin munca lor, garantează funcționarea societății”.

Traducere: LNU

Sursa: avvenire.it