Arhiepiscopia romano-catolică de București și Episcopia greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” de București îi vor da bun venit Sfântului Părinte în capitală.

Papa Francisc se va întâlni în mod special cu cele 6 eparhii greco-catolice la Blaj și va celebra beatificarea celor 7 episcopi români greco-catolici martiri.

Sfântul Părinte a ales însă să celebreze la București Sfânta Liturghie în Catedrala romano-catolică „Sfântul Iosif” deschisă credincioșilor ambelor episcopii ale capitalei, dar și altor episcopii din țară.

Locurile în Catedrala „Sfântul Iosif” sunt limitate.

Alături de alte numeroasele reprezentanțe diecezane sau eparhiale, Preasfințitul Mihai însoțit de o delegație preoțească precum și de câțiva laici va reprezenta Eparhia greco-catolică de București la eveniment.

Credincioși ai eparhiei noastre care nu pot face pelerinajul de la Blaj, dar doresc să participe la Sfânta Liturghie celebrată de Sfântul Părinte Papa Francisc din după masa zilei de 31 mai, trebuie să se înscrie pe site-ul deschis de Arhiepiscopia romano-catolică de București, gazda celebrării liturgice.

Articol preluat de pe episcopiabucuresti.ro