Cel de al treilea eveniment al Porților Deschise la Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea cu tema  Palatul Episcopal prin ochi de copil și-a adus contribuția la restaurarea interioarelor, pe de o parte, pe de alta, a reunit într-o atmosferă caldă elevi de la liceele orădene, dornici să-I susțină pe colegii lor artiști.

Curtea Palatului a iradiat tinetețe, viața, culoare. Înrămate și așezate pe șevalete, lucrările elevilor de la Liceul Greco-Catolic „Don Orione” și Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, coordonați de profesoarele Cristina Costolaș și Alina Broizan, au încântat privirile vizitatorilor. Unii dintre cei prezenți la eveniment au ales să plece acasă cu câte o lucrare, contribuind astfel, prin donații, la restaurarea interioarelor. În urma acestei acțiuni s-a strâns suma de 2806 lei.

Surpriza vizitatorilor a fost că la eveniment, pr. Marius Obreja cu un grup de doamne dedicate de la Parohia „Sfânta Treime” Nufărul, Suzana Vaida, Molnar Maria, Lupou Maria, Marta Maria, care au făcut peste 500 de gogoși pe care le-au oferit  participanților la eveniment.

Mulțumim Bibliotecii Județene ”Gheorghe Șincai”, Oradea Heritage și Paul Mărincean pentru susținerea acestui proiect.

Echipa implicată la această ediție a Porților Deschise la Palat e format din:

  • doamnele profesoare: Cristina Costolaș, Alina Broizan,
  • Zileos: Dragos Tomescu , Cristea  Alexandru , Ioana Vasadi , Teodora Șerban,
  • ASTRU:  Andrea Gherca, Andor Andrei, Kocs Mircea, Raluca Minteuan
  • Sanctuarul Eparhial ”Maica Domnului” : Monica Fainarea, Andrei Horgos
  • Ramona Dragos, Popa Paul , Laura Ologu , Olena și Natasha din Ucraina, Pr. Marius Obreja, Rodica Indig, Talida Cociuba, Eugen Ivuț,  Cosmin Ivut, Ionuț Perneș.

Mulțumim tuturor, ne vedem în 25 iunie cu noi evenimente!

Rodica Indig

Consilier Cultural


Sursa: egco.ro