Am aflat cu tristețe vestea trecerii la cele veșnice a celei care a fost D-na profesoară Doina Cornea, fiică a Bisericii Greco-Catolice și mărturisitoare a credinței.

De-a lungul anilor am aflat cum s-a implicat în apărarea cauzei Bisericii Greco-Catolice persecutate și intervențiile ei la diferite foruri, pentru punerea bisericii în libertate. Ca om intelectual și profesoară a fost un model de apărare a cauzei poporului român și a bisericii din care provenea. Am aflat de contribuția D-nei Doina Cornea la apariția Legii 9 din 31.12.1989, prin care a fost abrogat decretul lege nr. 358 din 1 .12.1948, decret care a desființat Biserica Greco Catolică . În expunerea de motive la Legea 9/1989 se sublinia faptul că ”punerea în afara legii a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco Catolică a fost un act politic anticonstituțional, ilegal , abuziv și represiv, antinațional, antidemocratic și anticreștin impus de partidul Comunist și de Guvernul României ”

Ierarhul Eparhiei de Lugoj, împreună cu clerul și credincioșii, ne unim în rugăciune implorând milostivirea lui Dumnezeu, prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria, să dea odihnă veșnică servei lui Dumnezeu Doina Cornea care s-a mutat de la noi.

Să se odihnească în pace
În veci pomenirea ei!

Cristos a înviat!

Lugoj, 06 mai 2018

ALEXANDRU MESIAN

Episcop de Lugoj