Preafericitul Părinte Cardinal Lucian, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, cheamă toți episcopii, preoții și credincioșii Bisericii Române Unite să contribuie la colecta anuală „Obolul Sfântului Petru”. Redăm mai jos scrisoarea Preafericirii Sale:

Nr. 1042/18

Blaj, 27 iunie 2018

Preasfințiile Voastre,

Cucernici Părinți,

Iubiți Credincioși,

Ca în fiecare an, Biserica noastră Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, răspunde cu bucurie chemării Sfântului Părinte Papa, unindu-se întregii Biserici Catolice în spiritul de solidaritate creștină și evanghelică pe care Biserica îl propovăduiește prin opera pontificală de caritate numită „Obolul Sfântului Petru”.

În comuniune cu întreg Sinodul Episcopilor Bisericii noastre, îi invităm pe toți credincioșii să se alăture acestei acțiuni. Astfel, dispunem și binecuvântăm organizarea în ziua de vineri 29 iunie 2018 a unei colecte naționale în toate catedralele și bisericile de pe cuprinsul teritoriului Bisericii noastre, pentru susținerea concretă a fraților noștri nevoiași mai ales în teritoriile de misiune, în unire de dragoste și frățietate cu aceștia.

Prin această acțiune de susținere a „Obolului Sfântului Petru”, Biserica, potrivit cuvântului Papei Francisc, va continua „să cerceteze, să viziteze, să întâlnească, să asculte, să împărtășească și să stea alături de cei nevoiași”.

Sumele colectate vor fi transmise de către Cucernicii Părinți fiecărei Episcopii în parte, care, prin intermediul Arhiepiscopiei Majore de la Blaj, le vor transmite la Vatican, într-o acțiune concretă de ajutorare a semenilor noștri.

Cerând bunului Dumnezeu, prin mijlocirea Maicii Sfinte, inimi generoase în ajutorarea fraților aflați în nevoie, rămânem uniți în rugăciune și în comuniune de slujire.

Cu arhierești binecuvântări,

† Cardinal Lucian

Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică

Obolul Sfântului Petru