Protopopiatul Greco-Catolic Târnăveni, Parohia Cetatea de Baltă și Centrul Caritas Sf. Anton au celebrat marți, 11 februarie 2020, cea de-a XXVIII – a zi Mondială a Bolnavului și Hramul Grotei Lourdes-Cetatea de Baltă. În această zi de sărbătoare au fost prezenți, în rugăciune, toți preoții protopopiatui, la care s-au alăturat autoritățile locale reprezentate de Dl. Primar ing. Constantin Comandaru și credincioși ai altor culte.

Programul zilei a început cu Sf. Liturghie la ora 9.00 și cu devoțiuni către Sf. Anton de Padova. La ora 16.00 a urmat ședința lunii februarie a preoților din protopopiatul Târnăveni, după care  s-a celebrat Sfântul Maslu.
La încheierea celebrării liturgice din biserică, Protopopul și Parohul Ivan Sorin a mulțumit preoților, autorităților și tuturor pentru prezență și continuitatea organizării unui program liturgic, an de an, care dovedește atașamentul și recunoștința noastră față de lucrarea Harului lui Dumnezeu, invitând pe toți la miruire și procesiune solemnă către Grota Lourdes din fața bisericii, pentru o rugăciune particulară către Maica Domnului și către Sf. Bernadeta.
După momentul rugăciunii la Grotă toți cei prezenți au fost binecuvântați și stropiți cu apă sfințită și apă naturală, adusă de Pr. Prot. Sorin Ivan în 2013, cu ocazia pelerinajului la Grota Missabielle. În felul acesta s-a realizat o profundă legătură între cele două grote, între credincioși și Maica Domnului „Neprihănita Zămislire”.
Un gând special a fost adresat de părintele protopop Sorin Ivan, prin cuvinte alese, personalului și voluntarilor Centrului de îngrijire la domiciliu Sf. Anton Cetatea de Baltă precum și directorului Pr. Anușcă Nicolae care ne-a însoțit cu rugăciunea.
Seara s-a încheiat cu o agapă pregătită de gazdele evenimentului pentru preoți, bolnavi și voluntarii care s-au mobilizat pentru organizare evenimentului.

Pr. Prot. Sorin Ivan