Marți, 23 ianuarie, Preasfinția Sa Claudiu a primit, la sediul Episcopiei de Cluj-Gherla, o delegație a noului ambasador al Franței în România, domnul Nicolas Warnery. A fost o vizită de cunoaștere a realităților Bisericii Române Unite cu Roma, în mod particular ale Eparhiei de Cluj-Gherla.

Ierarhul și membri ai Curiei episcopale, au primit distinșii oaspeți în sala de ședințe. Din delegația care l-a însoțit pe noul ambasador, au făcut parte: Julien Chiappone Lucchesi, director al Institutului Francez din România și consilier cultural și de cooperare al Ambasadei Franței, Alexandra Servel, director delegat al Institutului Francez din România la Cluj-Napoca și Raluca Mateiu, responsabil cultură și comunicare în cadrul Institutului Francez din Cluj-Napoca.

„Ne-am bucurat de acest moment, iar Preasfințitul Părinte Claudiu a împărtășit mai multe experiențe din viața Eparhiei noastre, mai ales în ceea ce privește dialogul ecumenic și deschiderea pe care Biserica noastră o are față de toți cei care doresc să împlinească voința lui Dumnezeu și binele comunității”, a relatat, despre acest moment de comuniune, Pr. Daniel Avram, director al Biroului de Comunicații Sociale din cadrul Episcopiei.

* * *

Între 2004 și 2007, ES Nicolas Warnery a fost consul general în Vietnam, la Ho Chi Minh City. A îndeplinit, apoi, funcțiunea de director de sisteme informatice la Ministerul Afacerilor Externe. În anul 2011, a fost numit ambasador extraordinar și plenipotențiar în Togo. Între 2014 și 2016 a fost numit inspector al afacerilor externe la Paris, iar apoi, între 2016 și 2019, director al Administrației francezilor din străinătate și al Administrației consulare.

Din septembrie 2019 până în iulie 2023, Nicolas Warnery a fost ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Franceze în Republica Socialistă Vietnam. În 10 iulie 2023, a fost numit, de către președintele francez Emmanuel Macron, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Franceze în România. Și-a preluat funcția la București în 8 septembrie 2023. (Sursa: RFI)