Miercuri, 15 februarie 2023, s-a desfășurat la sediul Episcopiei de Cluj-Gherla Adunarea generală a Asociației „Cardinal Iuliu Hossu”. La întâlnire au participat Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul eparhial de Cluj-Gherla și pr. Vasile Tofană SJ, vicar general. Au fost de față Gelu Hossu, președinte, și majoritatea membrilor fondatori ai acestei asociații, între care strănepotul Cardinalului Iuliu Hossu, ing. Iuliu Hossu, alături de soția sa, Elena Hossu. De asemenea a fost prezent pr. Dumitru Coroș, parohul greco-catolic din Milaș, localitatea natală a Fericitului Iuliu.

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a fost legat de primirea de membri asociați și membri de onoare. Au acceptat invitația de a deveni membri ai asociației Preasfinția Sa Claudiu, Episcop de Cluj-Gherla în calitate de președinte de onoare, pr. Vasile Tofană SJ, vicar general și, pr. Dumitru Coroș, preot paroh la Milaș.

Având în componența sa personalități din lumea culturală și clerici de seamă ai Bisericii Greco-Catolice, Asociația „Cardinal Iuliu Hossu” și-a propus să evoce strălucita personalitate a eminentului cardinal, acum Fericit al Bisericii Catolice, prin activități de natură culturală, spirituală şi social-caritabilă, să transmită noilor generații valorile în care Arhiereul Iuliu a crezut și pe care le-a păstrat cu prețul vieții sale.

Înființarea acestei asociații s-a realizat la începutul anului 2018 la inițiativa unor membri ai familiei Cardinalului Iuliu Hossu și cu binecuvântarea Episcopului de vie amintire Florentin Crihălmeanu, atunci Episcop de Cluj-Gherla, care a fost membru fondator și președinte de onoare. Acum Episcopul Florentin, din voia lui Dumnezeu, se roagă împreună cu Fericitul Iuliu în fața Părintelui ceresc.

Asociația „Cardinal Iuliu Hossu” pornește din nou la drum, sub deviza Fericitului Cardinal Iuliu: „Credința noastră este viața noastră”, acum cu binecuvântarea și însoțirea spirituală a noului președinte de onoare, Preasfinția Sa Claudiu, urmaș pe tronul arhieresc, atât al Cardinalului Iuliu, cât și al Preasfințitului Florentin.

Galerie de imagini