Ca urmare a faptului că mandatul părintelui Radu Tălpălariu în funcția de asistent spiritual general al ASTRU Cluj s-a încheiat la data de 09.01.2018, prin decretul nr. 172 / 31.01.2018, emis de PS Florentin Crihălmeanu, a fost numit noul asistent spiritual general ASTRU Cluj  – părintele Sebastian Peșteșan, pentru un mandat de 3 ani.

Părintele Sebastian Peșteșan s-a născut la 21 august 1980, în localitatea Gherla. A fost hirotonit diacon la 2 decembrie 2007, de către PS Florentin Crihălmeanu. Apoi a fost hirotonit preot la 30 ianuarie 2008, în mun. Cluj-Napoca, de către PS Florentin Crihălmeanu. În prezent este administrator parohial al parohiei Livada (CJ). În ceea ce privește implicarea dânsului în ASTRU Cluj, părintele Sebastian a activat în perioada 2009–2015 ca asistent spiritual al grupului specializat ASTRU liceeni. De asemenea, din dorința dânsului, începând cu anul asociativ 2012-2013 se formează în parohia Livada grupul parohial de tineri ASTRU Cluj. Din 2015 și până în prezent, părintele Sebastian a activat ca asistent spiritual al grupului specializat ASTRU studenți.

La final de mandat, ASTRU Cluj dorește să-i mulțumească Părintelui Radu Tălpălariu pentru implicarea dânsului, pentru toate momentele trăite împreună, rugându-l pe Bunul Dumnezeu să îi binecuvânteze pașii în continuare în via Sa, asigurându-l de prietenia și rugăciunile noastre pe mai departe.

Redăm câteva dintre mesajele pe care membrii ASTRU au dorit să i le transmită părintelui Radu la finalul mandatului său.

Cele mai semnificative cuvinte care îmi vin în minte atunci când mă gândesc la părintele Radu sunt: “Dă valoare timpului. Dă culoare vieții. Dă ritm tinereții” pentru că de fiecare dată când ne întâlneam pe la cursurile de responsabili sau de animatori ne încuraja să ne trăim tinerețea așa cum trebuie, să fim deschiși la lucruri noi, să prețuim tot ce ne înconjoară și să nu ne temem să ne mărturisim credința. Mulțumesc!  Cu drag, P.B.

Părintele Radu are un dar de la Dumnezeu. Din puținele întâlniri pe care le-am avut, părintele a reușit să mă fascineze prin bunătatea, simplitatea și amuzamentul lui, dar și prin faptul că este mereu prezent să îți ofere un sfat bun. Pot înțelege că misiunea lui de asistent spiritual s-a încheiat, însă sper să fie în continuare alături de noi deoarece avem nevoie de exemplul lui printre noi. S. P.

Tinerii au nevoie de modele în viață. Tinerii au nevoie de persoane care să îi îndrume să ia cele mai bune decizii pe care le pot lua. Ne bucurăm că în acești ani ați fost îndrumătorul nostru, al tinerilor din ASTRU, pe plan spiritual și nu numai. Ne bucurăm că ne-ați ajutat să ne deschidem inimile la lumina Spiritului Sfânt pentru a sluji Biserica cu toate darurile noastre. Recunoștința, dragostea și rugăciunile noastre o să vă însoțească mereu, pentru că veți rămâne mereu în Inima ASTRU Cluj. L. J.

Vă mulțumesc pentru îndrumarea spre credință, ca asistent spiritual al ASTRU. Îmi amintesc cu plăcere de întâlnirile cu studenții, când aveam ocazia să discutăm despre diferite teme de interes pentru tineri, cât și de momentele amuzante de la întâlnirile eparhiale. Domnul Dumnezeu să vă lumineze în misiunea ce o aveți de îndeplinit în viață, iar eu am să vă port în continuare în rugăciuni. E. S.

via Cluj.ASTRU.ro