La zece ani de la întemeierea Episcopiei, țin să vă mulțumesc tuturor pentru chipurile voastre senine și încrezătoare! „Clerici, mireni și persoane consacrate Domnului ați fost alături de episcopul vostru cu discreție și modestie, însuflețind pe parcurs mersul comunității prin devotamentul și mărinimia voastră, inspirați de cuvântul care spune: «Mai presus de toate, țineți din răsputeri la dragostea dintre voi, pentru că dragostea acoperă mulțime de păcate.» (I Petru 4,8)”

Orice sărbătoare în Biserică rămâne constitutiv o sărbătoare a tuturor. Oile fără păstor – spune Isus – înseamnă risipirea, păstorul fără turmă e semnul zădărniciei sau al vanității. A ne exprima unii altora gratitudinea nu înseamnă, așadar, a ne lăsa pradă flateriilor, ci a constata lucrarea Cerului și harul comuniunii. Înseamnă să avem cuviința de a recunoaște că Isus este… Autorul Binelui!

Episcopia de la București este un dar al Cerului și asigurarea că ne aflăm în brazda Fericiților martiri! Acest lucru înseamnă că, și aici, în această parte de țară, Isus află răspuns în viața sufletelor! Un răspuns pe măsura smereniei și a încrederii lui!

Am simțit, în aceste zile, bucuria sufletelor voastre de căuta refugiul la Domnul și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru credința voastră. Nu i-am uitat în rugăciune pe cei suferinzi, pe cei care se luptă cu singurătatea sau neputința. Suntem împreună bucuria Inimii lui Isus, iar cu ajutorul Maicii Sfinte, vom duce crucea zilei împreună cu El!

Dumnezeu să reverse asupra voastră harurile sale!

Cu arhierească binecuvântare,

+MIHAI, episcop