În activitatea noastră de colectare pentru refugiații ucraineni care ajung în România, în cursul zilei de 1 martie a.c. am avut parte de sprijinul voluntarilor care s-au mobilizat foarte bine pentru a ne fi alături.

Prezența de astăzi a lui Igor, refugiat ucrainean, găzduit împreună cu familia în una dintre structurile Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, care a acceptat cu bucurie șorțul de voluntar, oferind ajutorul său pentru bunul mers al activității, ne-a motivat mai mult să fim solidari și să ne mobilizăm într-un mod eficient pentru semenii lui, pentru semenii noștri…

Contrar așteptărilor generate poate de diferențele de cultură și de grai, astăzi s-a creat o legătură umană aparte între voluntarii Asociației Caritas prezenți și Igor care a dorit să se implice activ în desfășurarea acestei colecte.

Astfel, s-a format o echipă care a lucrat, primind și sortând alimentele și hainele aduse astăzi, o echipă în care s-a râs, dar în care au fost și momente de tăcere.

Povestind despre cât de grea este situația în Ucraina, am putut observa cât de motivat este Igor să-i ajute și să-i sprijine pe cei rămași acasă, dar și cât este de bucuros pentru că generozitatea orădenilor care susțin acțiunile caritabile din această perioadă se concretizează în produsele alimentare și articolele de îmbrăcăminte donate, dar și în sume de bani care sunt oferite pentru a ajunge la semenii noștri atât de greu încercați în această perioadă.

Mulțumim celor care vin special sau care se opresc în drumul lor să doneze, mulțumim voluntarilor pentru că sunt prezenți întotdeauna când avem nevoie de ei și mulțumim lui Igor care a ales să își ofere sprijinul, în mod voluntar, pentru a reuși, împreună, să fim protagoniști în bine!

Teodora BODA

Asistent social practicant


Sursa: egco.ro