În Catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj a avut loc, în seara zilei de 28 septembrie, un nou concert vocal-simfonic. A fost interpretată lucrarea Stabat Mater de Giovanni Battista Pergolesi. Și-au dat concursul soprana Diana Țugui, de la Opera Națională Română Cluj-Napoca și mezzosoprana Aura Twarowska. Acompaniamentul orchestral a fost asigurat de New Hope Ensemble din Cluj-Napoca. Partea corală a fost susținută de Corul de Copii al Academiei de Arte Lugoj Clasic, aflat la prim întâlnire cu muzica vocal-simfonică. Conducerea muzicală a concertului a fost asigurată de maestra Claudia Crețiu.

La finalul concertului, Mons. Angelo-Narcis Pop a adresat câteva gânduri de mulțumire din partea Preasfințitului Ioan, episcop de Lugoj, care din motive binecuvântate n-a putut fi prezent. Astfel a mulțumit mezzosopranei Aura Twarowska, directorul artistic al Festivalului „Lugoj Clasic”, pentru faptul că a ales catedrala ca loc de deschidere a acestui festival, ajuns la ediția a VIII-a. A mulțumit tuturor celor care au contribuit la acest regal muzical, sopranei Diana Țugui, membrilor New Hope Ensemble, corului de copii împreună cu d-na dirijoare Claudia Crețiu.

„Privindu-i cum priveau acești copii la membrii de la New Hope, m-am asigurat de un lucru: arta muzicală clasică la Lugoj are viitor” – a încheiat Mons. Angelo

Raimondo-Mario Rupp

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept