Comunitatea greco-catolică din Teiuş a avut bucuria ca în Duminica a 30–a după Rusalii (a tânărului bogat), să îl albă în mijlocul ei pe Preasfinţia Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore.

A devenit o tradiţie preluată de la Întâistătătorul Bisericii, Cardinal Lucian, Arhiepiscop şi Mitropolit, ca în preajma hramului acestei bisericuţe, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, credincioşii, dimpreună cu preoţii şi ierarhul lor să sărbătorească solemn evenimentul.

La ora 10 s-a celebrat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de către Preasfinția Sa Claudiu, împreună cu un sobor de preoți. În cuvântul de învăţătură, Preasfinția Sa a făcut disctincţia dintre bunuri şi bogăţie, între dorinţa lui Dumnezeu Creatorul de a ne salva şi rigorile impuse în imaginaţia unora.

După rugăciunea Amvonului, Reuniunea Mariană din Teiuş şi-a lărgit numărul de peste 100 de marianişti cu încă 10 membrii, care au avut onoarea să fie primiţi solemn chiar de către episcop.

Pr. Cristian Barta, Decanul Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, la invitaţia părintelui paroh a comemorat 110 ani de la naşterea episcopului martir Ioan Suciu.

La final, două renumite interprete a cântecului popular, Marinela Baba şi Maria Dan Păucean, au încântat pe toţi cei prezenţi cu frumoase colinde.

Pr. paroh Paul Turcu, protopop şi Vicar Mitropolitan, a mulţumit printr-o scurtă rugăciune: Pentru tot ce a fost Doamne, îţi mulţumin, pentru tot ce va urma, îţi spunem DA. Toţi credincioşi au fost invitaţi la o agapă frăţescă.

TTP