Cea de-a XXXIII-a adunare generală a Conferinţei Române a Superioarelor Majore (CRSM) se desfășoară în perioada 18-20 octombrie a.c., la Oradea, cu tema „TIMPUL în viața consacrată”. Va fi totodată cea de-a XI-a întâlnire comună a Conferinţei Române a Superioarelor Majore şi Conferinţa Superiorilor Majori și ai Societăţilor de Viaţă Apostolică din România (CSMR).

Întâlnirea se deschide miercuri după-amiaza, 18 octombrie a.c., cu Sfânta Liturghie arhierească celebrată în Bazilica „Ridicarea la Cer a Fecioarei Maria”, celebrată de PSS Böcskei László, episcop romano-catolic de Oradea, urmată de o primă sesiune de prezentare a temelor abordate și de cunoaștere a participanților.

În a doua zi, pe 19 octombrie a.c., în sala de conferințe a Palatul Episcopal Romano-Catolic, Sr. Pina Riccieri (FSP) va susține de la ora 09.00 o conferință și un atelier. De asemenea, de la ora 15.00, în aceeași locație, Sr. Pina Riccieri (FSP) va susține o conferință, urmată de o sesiune practică a tuturor participanților.

De la ora 18.00, la Sanctuarul Eparhial „Maica Domnului” din Oradea, toți membrii Conferinţei Superiorilor Majori ai Institutelor Călugărești și a Societăților de Viață Apostolică din România participă la Sfânta Liturghie arhierească celebrată de PSS Ioan Bot, episcop greco-catolic al Eparhiei de Lugoj. Ziua se va încheia cu cina participanților în Conventul Franciscan din Oradea.

A treia zi a întâlnirii, 20 octombrie a.c., va începe cu Sfânta Liturghie arhierească celebrată de PS Virgil Bercea, episcop al Eparhiei de Oradea, în Catedrala „Sf. Nicolae” din Oradea, de la ora 08.00. După  aceea, sunt programate adunarea generală a CSMR și adunarea generală a CRSM. Întâlnirea se va încheia cu prânzul festiv, al tuturor participanților.

TIMPUL petrecut împreună să fie un timp de Har pentru toate persoanele consacrate aflate în aceste zile la Oradea!

Biroul de Presă EGCO


Sursa: egco.ro