Miercuri, 4 decembrie 2019, ora 19:00, în Aula Magna a Facultăţii de Teologie Romano-Catolică – Universitatea Bucureşti [în curtea Catedralei Sf. Iosif] va avea loc lansarea volumului „IN SINU JESU. Jurnalul unui preot la rugăciune”.

Volumul va fi prezentat de: PS Mihai Frățilă, Episcop greco-catolic de București, Pr. Victor DUMITRESCU şi Pr. Marius TALOŞ SJ.

Două întrebări îl pot încerca pe cititorul care vrea să intre prin lectură în mesajul cărţii In sinu Jesu. Prima, cea mai la îndemână, dar şi cea mai superficială, ar suna drept o nedumerire intriga(n)tă: „Cum de mai este cu putinţă o astfel de carte în secolul XXI, un jurnal în care autorul dispare în faţa lui Isus pentru a transcrie, practic, ce-i comunică în rugăciune despre adevărata evlavie şi, în ultimă instanţă, despre Duh şi Viaţă?” În schimb, abia cine are curajul celei de-a doua interogaţii poate aştepta deschiderea unui sens, chiar dublu, al textului şi al propriei vieţi: „Cum de nu ne mai îngrijim de Sfânta Euharistie şi de adorarea Ei, de Inima lui Isus şi a Mamei Sale, adică de ceea ce contează cu adevărat?” (Pr. Marius Taloş SJ)