“Tu ești preot în veac, după rânduiala lui Melchisedec” (Evrei 7,17)

În aceste zile am trăit bucuria Jubileului de argint – 25 de ani de la hirotonirea Părintelui Ieromonah Atanasie (Davide Giuseppe Muntoni) și a Părintelui Ieromonah Isaac (Jose R. Vela) de la Mănăstirea “Preasfânta Treime” Giroc, Timiș.

Pentru credincioșii greco-catolici din Eparhia de Lugoj, în special din Timișoara, a fost și este un mare Dar pe care Dumnezeu și Maica Sfânta ni l-au dăruit prin acești doi preoți dăruiți trup și suflet pentru biserica lui Isus Cristos.

Mereu ne amintim și trăim după îndemnurile și învățăturile lor, ca în centrul vieții noastre să fie Euharistia și în același timp ne-au încurajat pe toți, subliniind des, ca nu se poate ajunge la Înviere fără a trăi Misterul Crucii.

Generații întregi de copii, tineri și adulți au găsit în liturghiile, predicile și consilierea celor doi preoți înțelegerea profundă a esenței vieții noastre creștine care vine din cuvintele Sfintei Scripturi și ale Sfintei Tradiții. Cu mult zel și căldură ne-au ajutat sa ne deschidem mințile și inimile spre bucuria trăirii Sfintelor Evanghelii și comuniunii unii cu alții in Isus Cristos. Printre punctele fundamentale a spiritualității Părintelui Ieromonah Atanasie și a Părintelui Ieromonah Isaac este și devoțiunea profundă față de Sfânta Fecioara Maria, Maica Domnului și a Bisericii pe care ne-au transmis-o și nouă pe parcursul timpului.

Membrii Reuniunilor Mariane din Eparhia de Lugoj au avut mai multe evenimente la Mănăstirea “Preasfânta Treime” Giroc, cu aprobarea și binecuvântarea Părintelui Ieromonah Atanasie, Starețul Mănăstirii. Am beneficiat întotdeauna de îndrumarea Sa speciala plină de înțelepciune și de găzduirea cu bucurie din partea întregii comunități monastice.

În aceste zile de aniversare, moment atât de special, Jubileul de argint – 25 de ani de la hirotonirea Părintelui Ieromonah Atanasie și a Părintelui Ieromonah Isaac, Membrii Reuniunilor Mariane din Eparhia de Lugoj aducem Laudă și Mulțumire lui Dumnezeu Tatăl, Fiul și Sfântul Spirit pentru preoții noștri. Le mulțumim din tot sufletul și avem o mare recunoștință față de tot ce au fost și sunt pentru noi. Rămânem alături cu rugăciunile noastre din toata inima și le urăm LA MULȚI ANI în Preoție Sfântă ! O rugăm pe Maica Domnului să-i ocrotească dăruindu-le sănătate, iar harul lui Dumnezeu să se reverse asupra lor.

Reuniunea Mariană – Eparhia de Lugoj

Președinte Terezia Pintea