Iubește-mă așa cum ești”: a fost tema Adorației Euharistice a Harurilor care s-a desfășurat joi, 11 ianuarie a.c., în parohia greco-catolică „Nașterea Maicii Domnului” din Haieu- Băile „1 Mai”, cu participarea multor credincioși locali, din Oradea și împrejurimi. Lor li s-au alăturat preoții pr. Mirel Demian, pr. Marius Obreja, pr. Dorin Sas și nenumărați ascultători ai Radio Maria România aflați în comuniune de rugăciune prin transmisiunea în direct a postului de radio. Seara de adorație a fost realizată prin implicarea doamnei Diana Mocan, enoriașă a acestei parohii și s-a demonstrat a fi un bun prilej de a da sens timpului noului an civil recent început, invocând harurile de care viața noastră are nevoie.

Pentru aceasta, fiecare dintre participanți a fost invitat la începutul serii să se gândească la trei haruri de care simte că are nevoie pe parcursul anului 2024, urmând să le pună la picioarele Lui Isus și să le ceară în rugăciune în timpul Adorației Harurilor. De asemenea, fiecare credincios a extras un pliculeț, în care era scris un bilet cu un anume har, dar special din partea Domnului pe care l-a aflat doar la finalul serii de rugăciune.

Fiecare am cerut harul de care avem nevoie și ne-am bucurat să primim în mod simbolic un dar la care să medităm și să îl punem în practică pe parcursul anului. Un har care, bineînțeles, va veni din partea Lui Dumnezeu în viața noastră, căci doar El știe cel mai bine de ce avem fiecare nevoie.” – spune pr. Ștefan Madarasi, administrator parohial al parohiei greco-catolice din Băile „1 Mai”.

Adorația propriu-zisă a început odată cu expunerea Sfântului Sacrament. Apoi, pe parcursul Timpului de adorație, au fost rostite diverse rugăciuni cu referire la motto-ul: „Iubește-mă așa cum ești”.  Rugăciunile au fost intercalate cu melodii creștine în diferite limbi, care au a creat cadrul meditativ și contemplativ, ajutându-i pe toți cei prezenți să petreacă un timp de calitate cu Domnul.

La final, s-a oferit Binecuvântarea Euharistică, cel mai mai mare Har pe care Domnul ni-l oferă. Căci, prin Euharistie, El însuși s-a făcut pentru noi dar sfințitor. A urmat un moment de comuniune, în care toți cei prezenți au împărtășit trăirile personale pe parcursul adorației și au descoperit „surpriza Harului” pe care Domnul i l-a dăruit și îl are deja pregătit pentru fiecare dintre noi.

Adorația Harurilor este o devoțiune care se celebrează în această perioadă a Botezului Domnului, între Bobotează și încheierea acestei sărbători, pentru că în această perioadă „sunt deschise izvoarele Harului”, așa cum sublinia și păstorul Eparhiei de Oradea la slujba Botezului Domnului din acest an.

În acest sens, încheie pr. Ștefan Madarasi, „avem convingerea că acum, la început de an civil, Domnul ne ascultă rugăciunile și ne dăruiește harurile de care avem nevoie pentru ca pe parcursul unui nou an să putem să facem față provocărilor vieții și să putem să purtăm cu demnitate Crucea Vieții noastre. Un An Nou binecuvântat cu Haruri!”

Parohia greco-catolică Haieu-Băile „1 Mai”


Sursa: egco.ro