„Papa Francisc vorbește despre Maica Sfântă numind-o «o oază veșnic verde» într-o lume poluată ca cea în care trăim, nu doar de noxe materiale ci mai ales de noxe spirituale. Avem nevoie de o astfel de «oază». De aceea, vă invit cu toți cu drag să participați la Pelerinajul Eparhial din sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului care va avea loc și în acest an la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca. 

Vă invit cu drag, pentru a respira împreună acest aer pur al prezenței lui Dumnezeu, al ocrotirii Maicii Domnului, de care avem cu toții atâta nevoie.

Anul acesta vom avea și un har deosebit, fiindcă două relicve deosebit de importante vor fi prezente la acest pelerinaj. Una dintre ele, «Vălul Maicii Sfinte», care se păstrează în câteva Sanctuare din această lume, în special în Catedrala din Chartres, Franța, și, în biserica Sfântul Francisc din Assisi, Italia.

Noi avem o părticică, un mic fragment din acest Văl al Maicii Sfinte, dar care ne aduce aminte de ocrotirea cu care Maica Sfântă ne înconjoară pe fiecare dintre noi.

Cealaltă relicvă este un fragment din corpul Sfintei Ana, mama Maicii Domnului. Știm cu toții că anul acesta relicvele Sfintei Ana au fost la Blaj, ele se păstrează în catedrala din Bologna și harul acesta se va răsfrânge asupra noastră pentru a simți și mai mult prezența Maicii Sfinte și prezența Sfintei Ana.

Icoana care se venerează la acest pelerinaj este numită: «Maica Sfântă, Mângâierea celor ce plâng». Având aceste relicve importante, relicva Vălului Maicii Domnului și relicva Sfintei Ana, vom simți și mai mult cum vălul Maicii Sfinte ne ocrotește pe fiecare dintre noi, ne înconjoară, ne apără în lumea în care trăim.

Dincolo de relicve, să fim convinși de prezența Maicii Sfinte în viața noastră, și acest pelerinaj va deveni, în acest fel, o prezență constantă a Cerului în viața noastră de fiecare zi. Și noi vom avea în sufletele noastre oaze veșnic verzi prin prezența Maicii Sfinte.

PROGRAM:

VIDEO:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Sursa:eparhiaclujgherla.ro