Uniunea Creștină din România va desfășura proiectul „Învățând, mă dezvolt frumos”, în colaborare cu Școala Gimnazială „Alexandru Bohățiel” din localitatea Vultureni, jud. Cluj.

Acest proiect se va derula cu sprijinul Consiliului Județean Cluj și are ca scop realizarea unui cadru de cooperare comunitară, precum și dezvoltarea oportunităților educaționale în rândul unui grup de elevi din județul Cluj, urmărind promovarea inițiativelor care vizează educația civică, sprijinirea dreptului la educație și stimularea accesului la informație.

Toate activitățile programate au la bază promovarea educației și implicarea în viața comunității. Grupul de copii proveniți din familii defavorizate din comunitatea clujeană vor interacționa cu elevii din localitatea Vultureni și împreună vor participa la activități, pentru a-i încuraja în vederea asumării unor responsabilități individuale și de grup și, totodată, menite să le stimuleze mobilitatea și schimburile de experiență.

Proiectul se va desfășura în perioada 27 iunie – 1 iulie 2022 și are ca beneficiari 20 de copii. Din valoarea totală a proiectului de 13.500 lei, Consiliului Județean Cluj va contribui cu suma de 11.000 lei.

În perioada menționată va fi organizată, în cadrul proiectului, o tabără de vară în localitatea Bălcești, comuna Beliș, județul Cluj.

Pe parcursul unei săptămâni, copiii vor participa la ateliere de lucru, vor lega prietenii, vor socializa, se vor antrena în concursuri, se vor ajuta unii pe alții, se vor bucura împreună de aerul proaspăt de munte iar la finalul taberei vor primi câte o diplomă de participare.

Date de contact (pentru relații suplimentare)

  • 0770.745.081 – președinte pr. Ioan Mătieș

  • 0745.610.209 – asistent social Ielciu Diana