695 de participanți din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș au fost prezenți joi, 5 septembrie 2019, la Alba Iulia, la întâlnirea anuală a tinerilor și copiilor din Arhieparhie. Tema întâlnirii a fost „Anul mărturisitorilor credinței”.

Evenimentul, organizat de Biroul pentru pastorația tinerilor și copiilor din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș și de Protopopiatul Alba Iulia, a fost găzduit de Parohia Greco-Catolică „Sfântul Spirit” din localitate.

Alături de tineri și preoți, veniți din toate protopopiatele Arhieparhiei, a fost prezent Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore. De asemenea, s-au alăturat evenimentului și reprezentanți ai autorităților locale, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și primarul interimar al municipiului Alba Iulia, Paul Voicu.

Întâlnirea a debutat cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, celebrată de Preasfinția Sa Claudiu, împreună cu preoții prezenți. Preasfinția Sa le-a vorbit tinerilor despre importanța pe care o au ei în Biserică: „Cristos îi dorește pe toți alături de El și cu atât mai mult pe copii și tineri, care sunt chemați să fie prezenți în jurul Lui, ca într-o mare familie”. Amintind de faptul că în 5 septembrie Biserica o sărbătorește pe Sfânta Tereza de Calcutta și în contextul temei din acest an al întâlnirii, dedicate celor șapte fericiți martiri ai Bisericii Române Unite cu Roma, Episcopul Curiei i-a îndemnat pe tineri să caute libertatea așa cum au trăit-o episcopii martiri și Maica Tereza, să urmeze exemplul lor și modelul lor de viață și de demnitate. „Toți căutăm fericirea, dar uităm de multe ori să ne uităm, în primul rând, la cei pe care îi numim fericiți. Ei ne spun unde stă cu adevărat fericirea noastră: în Ceruri”.

După prânz, tinerii au avut ocazia să asculte cateheza „Liberi și milostivi precum Fericiții episcopi martiri”, susținută de Pr. Alin Cîndea. Acesta a evidențiat suprema formă de libertate pe care omul o primește de la Dumnezeu: aceea de a alege binele. Un bine pe care toți cei prezenți sunt invitați să-l slujească toată viața. În acest context, pentru a întări cele prezentate, tinerii au fost invitați să vizioneze filmul despre cei șapte martiri ai Bisericii Greco-Catolice, „Șapte martori pentru Mica Romă”. Un film cu eroi, dar nu cu supereroii de la Hollywood, atât de mult îndrăgiți de tineri, ci cu eroi adevărați, din Biserica noastră, așa cum remarca Pr. Alin Cîndea.

Un alt moment plin de emoție a fost reprezentat de predarea Crucii următoarei gazde a Întâlnirii copiilor și tinerilor din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș. Tinerii din Protopopiatul Alba Iulia au predat Crucea tinerilor din Protopopiatul Târgu Mureș, gazda întâlnirii din anul 2020.

Biroul Arhieparhial de Presă

Articol preluat de pe e-communio.ro

Vizualizare galerie foto