Cu binecuvântarea și în prezența Preasfinţitului Ioan, sâmbătă, 16 martie 2024, a avut loc la Episcopie, a V-a Întâlnire a Profesorilor de Religie și a Cateheților din Eparhia de Lugoj. Relatorul întâlnirii a fost d-na Daciana Aura Ardelean (formator, profesor de învățământ primar și psiholog educațional). Tema propusă a fost: Abordarea unui demers didactic, dinamic și creativ bazat pe metode de stimulare a creativității elevilor.

Întâlnirea a început cu un moment de rugăciune. PS Ioan, după salutul participanților, și-a manifestat solicitudinea în a oferi susținere celor care sunt implicați în misiunea de a-l face cunoscut pe Dumnezeu noilor generații și a le transmite valorile creștine.

Expunerea doamnei Daciana Ardelean a vizat câteva metode interactive de predare-învățare. După expunerea teoretică în cadrul primei părți a întâlnirii, toți cei prezenți au fost angrenați în aplicarea practică a două dintre metode. Inedită a fost utilizarea platformelor de comunicare on-line prin intermediul telefoanelor mobile. Cadrul colegial și amical al întâlnirii a consolidat legăturile între cei implicați în procesul educațional și nu numai.

În încheierea evenimentului, episcopul și-a exprimat mulțumirea atât față de d-na profesoară Daciana, cât și față de pr. Protopop Flavius-Manuel Jurcă – responsabil eparhial pentru învățământul religios și cateheză, față de participanți pentru prezență și în mod particular pentru activitatea lor didactică și catehetică. Masa de prânz luată în comun a fost un bun prilej de a continua discuțiile pe marginea dezbaterilor avute și a celor ce îi preocupă pe profesori și cateheți.

Aceste întâlniri au ca scop încurajarea profesorilor de religie și a cateheților în îndeplinirea misiunii primite și promovarea schimbului de experiență, abordându-se de fiecare dată câte o temă de interes comun.

S-a stabilit ca întâlnirea de toamnă să aibă loc la data de 12 octombrie 2024.

Biroul de Presă al Eparhiei de Lugoj