”Ridică-te! Te pun martor al celor pe care le-ai văzut!” (Cf. Fap 26, 16)

Sâmbătă, 25 septembrie 2021, aproximativ trei sute cincizeci de tineri și copii din cinci județe transilvănene  – Alba, Brașov, Sibiu, Bistrița și Mureș – au participat la Întâlnirea Arhieparhială a Tinerilor și Copiilor, care a avut loc la biserica Parohiei ”Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Mureș.

Programul întâlnirii a debutat cu celebrarea Sfintei Liturghii prezidată de Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș. Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul format din tinerii Protopopiatului Târgu Mureș și Râciu, care au însuflețit această celebrare încât toți cei prezenți (copii, tineri, preoți) s-au unit în rugăciune.  Trăirea Sfintei Liturghii ”a fost una deosebită”, după cum au mărturisit mulți tineri și copii în partea a doua a întâlnirii.

În cuvântul adresat tinerilor și copiilor Preasfinția Sa Cristian le-a mulțumit pentru prezența lor, pentru efortul lor de a veni din toate părțile și i-a îndemnat să rămână  prieteni cu Isus, așa cum Isus a rămas și va fi alături de întreaga omenire până la sfârșitul timpurilor.

La finalul Liturghiei, responsabilul Biroului pentru Pastorația tinerilor și copiilor din cadrul Arhieparhiei, pr. Flavius Florea a mulțumit Preasfințitului Cristian, organizatorilor și participanților pentru bucuria de a fi împreună în această zi binecuvântată. Totodată s-a anunțat predarea Crucii Întâlnirii Arhieparhiale a Tinerilor de către tinerii din protopopiatul Târgu Mureș, tinerilor din protopopiatul Reghin, organizatorii întâlnirii de anul viitor.

În semn de prețuire pentru buna organizare a întâlnirii, Preasfinția Sa Cristian i-a dăruit părintelui protopop al protopopiatelor Târgu Mureș și Râciu, pr. Ioan Fărcaș, unul din potirele folosite în cadrul  celebrării Sfintei Liturghii de pe Câmpia Libertății cu ocazia vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc la Blaj.

Partea a doua a întâlnirii s-a desfășurat într-un cadru recreativ. Organizatorii au oferit participanților un prânz copios, urmat de un moment muzical oferit de Andreea Vasiu și Ana Pol, care a pregătit atmosfera necesară momentului de cateheză prin interpretarea a două cântece  cunoscute și îndrăgite: You Raise Me Up și Aleluia.

Părintele Aurel Rus în cateheza oferită, i-a îndemnat pe tineri să păstreze legătura cu Isus, așa cum le este potrivit vârstei lor, făcând o paralelă între modalitatea prin care se păstrează prietenii pe rețelele sociale: mesaje permanente. Prin  prezentarea unei pilde sugestive i-a îndemnat pe tineri să fie și ei martori și mărturisitori ai iubirii nesfârșite a lui Dumnezeu pentru care toți suntem prețioși.

Cateheza a fost urmată de interpretarea Imnului întâlnirii de către toți cei prezenți, care a pregătit momentul de împărtășire a tinerilor în grupurile de discuții moderate de voluntari.

Cei mici în acest timp s-au bucurat de jocurile și activitățile propuse de organizatori, împreună cu Preasfinția Sa Cristian.

La finalul întâlnirii toți copii și tinerii s-au unit în dans, cântec și voie bună sub razele unui soare blând și mângâietor de toamnă. Bucuria care se citea pe fețele lor, participarea  pe parcursul întregului eveniment ne fac să fim încrezători că ”bulbii” sădiți în toamnă vor înflori cu siguranță sub nesfârșita iubire a lui Dumnezeu căruia îi mulțumim pentru că ne-a învrednicit să trăim o zi atât de frumoasă.

Biroul Arhieparhial de Presă