Sute de copii și tineri greco-catolici, însoțiți de parohii lor, au fost prezenți astăzi, 5 mai, la Sibiu, cu ocazia întâlnirii anuale a copiilor și tinerilor din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș. Evenimentul a fost organizat în acest an de către Protopopiatul greco-catolic Sibiu și s-a desfășurat în Parohia Sibiu I (Biserica Ursulinelor).

Întâlnirea a început la ora 10.00 cu Sfânta Liturghie Arhierească celebrată în biserica parohială de către Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore. Alături de Ierarh a concelebrat un număr mare de preoți.

Preasfinția Sa Claudiu a dat citire mesajului Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan adresat tinerilor, în care le vorbește acestora despre importanța întâlnirii și a prieteniei cu Isus, asigurându-i de iertarea și iubirea Mântuitorului.

După Sfânta Liturghie, Pr. Prot. Nicolae Popa a transmis un cuvânt de bun venit și le-a vorbit celor prezenți despre tinerețe, ideal și jertfă.

A urmat apoi o meditație Pr. Favaro Tarcisio OCD, fundamentată pe motto-ul întâlnirii „ Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu” (Lc. 1, 30).

După prânz, în cadrul unei vizite spiritual-culturale, tinerii au putut vizita câteva obiective ale orașului Sibiu, printre care amintim: catacomba Pr. Pompeiu Onofrei, Zidul Cetații, statuia împaratului Francisc I, Piața Huet, Biserica Romano-Catolică „Sf Treime”, reședința Baronului David Urs de Margina.

Crucea a fost predată tinerilor din Alba Iulia, următoarea gazdă a întâlnirii Arhieparhiale a copiilor și tinerilor greco-catolici.

Pe această cale, Biroul pastoral al Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş pentru pastorația tinerilor și a copiilor aduce mulțumiri organizatorilor și tuturor celor prezenți la eveniment.

Biroul Arhieparhial de Presă