La Mănăstirea „Preasfânta Treime” din Giroc, în ziua de 07 octombrie de sărbătoarea Sf. Maria Regina Sfântului Rozar, a avut loc întâlnirea anuală a Reuniunilor Mariane din Eparhia de Lugoj. Este a șasea ediţie de acest fel, conform Statutului.

Întâlnirea a început la orele 08.30 cu Sfânta Liturghie arhierească pontificată de Prea Sfinţia Sa Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj. Alături de Prea Sfinția Sa au concelebrat preoții: Preacuviosul Părinte Egumen Atanasie Muntoni, stareţul Mănăstirii „Preasfânta Treime”; pr. Isacc Vela; pr. Nicolae Lungu, paroh la Timişoara I; pr. Cristian Chişvasi, paroh la Vărădia; pr. Robert Trubiansky, paroh la Păru; pr. Ioan Grad, paroh la Darova; pr Chișărău Ioan, paroh la Maria Regina Păcii din Timișoara; pr. Valentin Danciu, paroh la Dragșina; pr. Tomoiagă Ilie, paroh la Bocsig; pr. Rădulescu George, paroh la Sânandrei și alții.

Preasfințitul episcop Alexandru a ținut un cuvânt de învățătură în care a subliniat rolul Maicii Domnului ca model autentic de trăire creștină a credinței, blândeții și iubirii. Preasfințitul a făcut apel la învățătura lui Ludovic Grignion de Montfort care a spus că „Mântuirea lumii a început prin acel Bucură-te Marie”, totodată i-a îndemnat pe cei prezenți să se roage zilnic rugăciunea Sfântului Rozar.

Partea a doua, a întâlnirii, a continuat cu rugăciunea de consacrare la Inima Imaculată a Mariei și Rozariul de mărire cu meditații, după care la 10:45 pr. Valentin Danciu a ținut o frumoasă conferință despre „Cele trei secrete de la Fatima”. Prea Sfințitul Alexandru s-a retras în jurul orelor 11:00 după Sfântul Rozar, însă programul a continuat până în după masa acelei zile.

După pauza de la 11:45, pr. Atanasie Muntoni a ținut o frumoasă meditație, iar în jurul orelor 15:00 a avut loc încheierea acestei zile deosebite de har.

În ciuda temperaturii scăzute, la această zi de reculegere au participat aproximativ 150 de persoane membre ale reuniunii mariane de pe întreg cuprinsul Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj, mai exact din județele Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara, dar și surori călugărițe din Timișoara.

Doamna Terezia Pintea, președinta Reuniunii Mariane Eparhiale, a fost cea care a organizat și coordonat întreaga desfășurare a întâlnirii.

Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozar să ne ocrotească!

Biroul de presă