Marți, 27 noiembrie 2018, de sărbătoarea Sfântului m. Iacob Persul, a avut loc întâlnirea anuală a preoților din Eparhia de Maramureș.

Evenimentul a fost găzduit de biserica parohială „Sfânta Maria” din Municipiul Baia Mare, și a debutat prin celebrarea slujbei de Te Deum oficiată de Preasfinția Sa Vasile Bizău, ca semn de mulțumire pentru un secol de Românie Modernă și pentru toate darurile revărsate de Dumnezeu asupra Bisericii și a poporului român.

După rugăciunea de Te Deum, în contextul Anului Centenar în care ne găsim, și în prag de sărbătoarea Națională a României de la 1 Decembrie, Preasfințitul Părinte Vasile Bizău a ținut o scurtă prelegere în care a evidențiat rolul și contribuția Bisericii Greco-Catolice la înfăptuirea momentului de la Alba Iulia la 1 decembrie 1918, evocând istoria tradiției tricentenare a Bisericii Greco Catolice până la momentul albaiulian de la 1 Decembrie 1918.

Al doilea punct al întâlnirii a fost reprezentat de un moment evocator format din două prezentări.

Părintele Ioan Balea, vicarul judecătoresc al Episcopiei de Maramureș a prezentat un material legat de aspectele pregătirii tinerilor pentru taina căsătoriei și despre importanța pregătirii prematrimoniale.

La rândul său, părintele Florin Fodoruț, președintele comisiei liturgice, a prezentat un material legat de diferitele aspecte liturgice ale concelebrării euharistice.

După încheierea, Preasfinția Sa a mulțumit tuturor preoților atât pentru prezență cât mai ales pentru munca pastorală depusă de fiecare în parte.

Întâlnirea s-a încheiat prin momentul de comuniune al prânzului în cadrul căruia au continuat discuțiile libere.

Biroul de presă al Eparhiei de Maramureș

Știre preluată de pe episcopiamm.ro