Marți 7 iunie 2022, la Seminarul Greco-Catolic din Oradea, a avut loc întrunirea Consiliului Pastoral al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea precum și Întâlnirea pregătitoare pentru anul pastoral 2021-2022, unde s-au prezentat și discutat atât activitățile desfăşurate cât și propunerile pastorale care se vor concretiza în Eparhia Greco-Catolică de Oradea în anul ce urmează.

Alături de Preasfințitul Virgil Bercea, au fost prezenți la eveniment Părinții vicari, Părinții protopopi, responsabilii cu pastoraţia pentru toate grupele de vârstă din întreaga Eparhie Greco-Catolică de Oradea, atât preoţi cât și laici, reprezentanţi ai unor departamente, reprezentanții instituțiilor de învățământ, reprezentanți ai asociațiilor de laici din eparhie, reprezentanţi ai Biroului de Presă şi membrii Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici.
Întâlnirea a început cu o rugăciune, urmată de un cuvânt al Preasfințitului Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, care a ţinut să mulţumească tuturor pentru disponibilitatea de a se implica în viaţa eparhiei, sfătuindu-i în acelaşi timp să aibă în vedere în permanenţă contribuţia înaintaşilor Bisericii Greco-Catolice.
În continuare, Părintele Paul Popa, director al Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici, care a fost moderatorul întâlnirii, a vorbit despre importanţa de a lucra împreună în Biserica noastră, fiecare cu carisma şi specificul său.
Prezentarea evenimentelor pastorale mai importante din Eparhia Greco-Catolică de Oradea a fost făcută de către Doamna Ramona Dragoș, responsabil în cadrul Biroului Pastoral pentru Laici, lăsându-i apoi pe reprezentanţi şi responsabili să propună modalitățile de implicare și realizare a activităților pe care le aduc în atenţie. Au fost trecute în revistă evenimentele la nivel mondial, eparhial şi protopopial, făcându-se propuneri şi fixându-se datele activităților spirituale, pastorale și culturale în calendarul pastoral.

Întâlnirea s-a încheiat cu prânzul pregătit şi servit la Trattoria Seminarii.

Mulţumim tuturor pentru participare şi mulţumim gazdelor noastre pentru buna primire, Seminarului Greco-Catolic, alături de Trattoria Seminarii.

Laura Ologu

Biroul Pastoral


Sursa: egco.ro