Marți, 28 noiembrie a.c., a avut loc în Sala de protocol a Liceului Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu” din Oradea, întâlnirea de pregătire a octavei de rugăciune pentru Unitatea Creștinilor din 2024, la care au participat reprezentanții cultelor creștine din orașul nostru. Tema pentru anul viitor a fost propusă de o echipă ecumenică din Burkina Faso și este preluată din Evanghelia după Luca: ,,Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău…și pe aproapele tău ca pe tine însuți” (Lc 10, 27).

În urma repartizării cultelor în funcție de calendarul de desfășurare, evenimentul va începe pe data de 13 ianuarie 2024 cu o Seară a Tinerilor, când aceștia vor fi invitați de la ora 18.00 în Biserica  Evanghelică-Lutherană, Biserica Greco-Catolică din Oradea fiind gazdă a evenimentului în seara de încheiere a Rugăciunii pentru Unitate 2024, respectiv în ziua de duminică, 21 ianuarie 2024, în Catedrala „Sf. Nicolae”.

Conform extragerii legate de predica principală a fiecărui cult, reprezentantul Bisericii Greco-Catolice va predica în Biserica Reformată.

Proiectul Colectei Comune şi pregătirea Cutiei Albe va fi în anul 2024 în grija Bisericii noastre, suma rezultată fiind alocată Centrului Social „Maria Rosa” al Caritas Eparhial Oradea, care oferă o masă caldă persoanelor defavorizate.

Laura Ologu
Birou Pastoral EGCO


Sursa: egco.ro