Marți, 21 iunie 2022, la invitația Preasfințitului Claudiu, Episcop eparhial, preoții Eparhiei de Cluj-Gherla s-au reunit în cadrul unei întâlniri generale, la Catedrala Martirilor și Mărturisitorilor sec. al XX-lea din Piața Cipariu, Cluj-Napoca. Întâlnirea a început cu rugăciune, în capela „Sf. Iosif”, unde s-a făcut o oră canonică, având în continuare un caracter de lucru, de interconectare în vederea unei mai bune administrări a parohiilor. Preasfinția Sa Claudiu a propus totuși să fie mai mult decât atât, să fie și „un moment de împărtășire, de creștere în misiunea pe care o are fiecare preot”.

În cuvântul de salut, Preasfinția Sa Claudiu și-a exprimat bucuria de a fi reuniți cu toții împreună. Le-a spus preoților: „Aș vrea să ne simțim tot mai mult, așa cum este și motoul anului nostru pastoral – «Familia Bisericii o casă pentru toți» – o mare familie, și pentru aceasta este nevoie de harul Spiritului Sfânt, de ajutorul Maicii Sfinte pentru a depăși momentele de izolare, în care nu ne simțim cu adevărat o Biserică”. Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla a chemat preoții la o adevărată unire și le-a mărturisit că l-a contactat pe Preafericitul Părinte Lucian, care i-a asigurat pe toți de însoțirea în rugăciune și le-a transmis binecuvântarea sa pentru această întâlnire.

Răspunzând invitației Preasfinției Sale Claudiu, în cadrul acestei întâlniri generale Preasfințitul Cristian Crișan, Episcopul auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș și Episcop al Curiei Arhiepiscopale Majore, a împărtășit preoților Eparhiei de Cluj-Gherla chestiuni practice de drept canonic, pentru a-și putea îndeplini cât mai bine activitatea pastorală. Preoții au avut ocazia să pună întrebări, să își reînnoiască și actualizeze cunoștințele despre legislația Bisericii privitoare la Taina Spovedaniei, la Sfintele Sacramente, totul în vederea unei mai bune pregătiri, pentru a putea răspunde provocărilor timpurilor actuale.

După ce au fost parcurse punctele prevăzute în ordinea de zi, Preasfinția Sa Claudiu a mulțumit preoților pentru prezență și pentru tot ceea ce fac pentru a se simți cu toții o mare familie. A fost o întâlnire care a avut ca premisă abordarea unor aspecte practice, dar care s-a dovedit și una formativă, de susținere a preoților pentru a avansa în viața spirituală și în misiunea lor pastorală.

Galerie de imagini